tirsdag 10. september 2013

Islandskake

Fant ut at jeg måtte ha en "ny" kake på bordet sist det var bursdag i huset. Denne ble en suksess. En kjempegod kaloribombe :-)
Vel bekomme!!!

Du trenger:

Bunn: 
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokosmasse
1/2 plate kokesjokolade - hakkes

Eggekrem:
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl fløte
100 g hardt smør
1/2 ts vaniljesukker

1 pk svisker - kokes 
1 pk fløte + 1 ss sukker
Knust daimsjokolade 


Slik gjør du:
Bunn:
Eggehviter og sukker piskes stivt, bland så kokosmassen og den hakkede sjokoladen i massen.
Stek ved 175*C i ca. 1 time

Eggekrem:
Eggeplommer, sukker og 1 dl fløte kokes opp, avkjøl litt. Rør smøret og vaniljesukkeret inn i eggekremen, avkjøl.

Legg den avkjølte eggekremen oppå bunnen, deretter legges de kokte sviskene oppå. 
Fløten og sukkeret piskes til krem og has oppå sviskene. Pynt med knust daim eller daimkuler.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...