tirsdag 10. september 2013

Islandskake

Fant ut at jeg måtte ha en "ny" kake på bordet sist det var bursdag i huset. Denne ble en suksess. En kjempegod kaloribombe :-)
Vel bekomme!!!

Du trenger:

Bunn: 
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokosmasse
1/2 plate kokesjokolade - hakkes

Eggekrem:
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl fløte
100 g hardt smør
1/2 ts vaniljesukker

1 pk svisker - kokes 
1 pk fløte + 1 ss sukker
Knust daimsjokolade 


Slik gjør du:
Bunn:
Eggehviter og sukker piskes stivt, bland så kokosmassen og den hakkede sjokoladen i massen.
Stek ved 175*C i ca. 1 time

Eggekrem:
Eggeplommer, sukker og 1 dl fløte kokes opp, avkjøl litt. Rør smøret og vaniljesukkeret inn i eggekremen, avkjøl.

Legg den avkjølte eggekremen oppå bunnen, deretter legges de kokte sviskene oppå. 
Fløten og sukkeret piskes til krem og has oppå sviskene. Pynt med knust daim eller daimkuler.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...